Translate

lördag 30 augusti 2014

Vi gillar olika....


Ja, eller hur.... *ler snett* det stämmer definitivt inte när det gäller politik, eller religion, eller ridstil, eller....
Listan kan göras lång. Varför har vi så svårt att acceptera varandras olikheter? Att vi inte tycker, eller tror, rider, eller äter lika?
Politik är extra "roligt" för av nån anledning så är det också ofta "hemligt" vad man röstar på... Varför?
Vågar man inte stå för vad man tror på?
Så är det i varjefall inte i dom andra "sakerna" (religion, ridstil m.m.) Där visar man tydligt vilken ståndpunkt man har.

Och för er som missat så är det ju valår i år... Får säga att det blir svårare och svårare att hitta just "mitt" parti.
ALLA har något bra att komma med, och alla har mycket dåligt att komma med.
Känner att jag är väldigt dåligt insatt i politiken och jag har inte det största förtroendet för någon partiledare eller deras underhuggare.Det händer något med människor när dom hamnar i en "maktposition".

Har gjort några tester på olika sidor om vilket parti som står närmast mig. Saknade många viktiga ämnen.
Men M och C var dom jag hamnade närmast och ve och fasa SD, hur det nu kan bli så? Ett parti som jag inte känner nån samhörighet med alls???
Faktum är att jag röstade för att dom INTE ska få mer att säga till om.
Fast jag håller med dom (SD) om att det är föräldrarna som ska bestämma vem som ska vara hemma med sina barn, inte ska det vara lagstadgat.
Jag är ingen feminist, och könskvotering får mig att se rött. Rätt man  (eller kvinna) på rätt plats, inte beroende på kön. Vi ÄR olika, sedan finns det alltid undantag. (Som bekräftar regeln, som man brukar säga)
Skit samma, jag har röstat iallafall (gjort min medborgerliga plikt) och det finns dom som inte tycker lika. Jag accepterar det och hoppas du accepterar mina åsikter. Vi kan ju vara överens om att vi är oense.

Veckans Markblad....
Om nån nu missat det innan så vet "ALLA" om vad som "hänt" på klubben nu ivarjefall.... Undrar hur lång tid saker och ting tar? Har ingen erfarenhet av nått liknande innan. Och tur är väl det.
*Rättvisans kvarnar mal långsamt* sägs det. Dimper ner ett och annat brev från polismyndigheten i klubbens låda, så helt stilla står det inte.

Men det positiva är att klubbkänslan har blivit otroligt stark, och alla ställer upp och hjälper till med vad dom kan.Ingen hjälp är för liten.
Fast ännu bättre hade ju varit om vi hade kunnat haft båda delarna. Det som "saknas" och det vi "fått".
Så hade det varit i en perfekt värld....

Olika personligheter... Alla är vi olika...
http://www.twice.se/artiklar-manipulation-kontroll-simon.html

Metoder som manipulatören använder sig av för att kontrollera sina offer: enligt George Simon

Enligt Simon, använder den manipulativa personen följande tekniker.
  • Lögner: Det är svårt att veta när någon annan ljuger i det ögonblick de gör det. När sedan sanningen är uppenbar, är det oftast för sent. Vissa personlighetstyper, i synnerhet psykopater, är experter på att ljuga. De gör det ofta, på subtila sätt.
  • Ljuga genom att undvika sanningen: Den här typen av lögner är en mycket subtil form av att ljuga, och sker genom att undanhålla viktig information. Den här tekniken används även i propaganda.
  • Förnekelse: den som manipulerar vill inte erkänna att han/hon har gjort något som är fel.
  • Rationalisering: den som manipulerar ursäktar det olämpliga beteendet.
  • Förminskning (minimalisering): den som manipulerar använder både rationalisering och förnekelse. Han försäkrar offret att beteendet varken är olämplig eller skadar andra, eller att beteendet visar brist på ansvar. Till exempel kan man säga att man skojade när man förolämpade andra.
  • Selektiv ouppmärksamhet eller selektiv uppmärksamhet: den som manipulerar vägrar att se saker som kan distrahera honom från målet, och säger till exempel: ”Jag vill inte höra detta”.
  • Vidarekoppling: den som manipulerar ger inga raka svar till raka frågor utan styr över samtalet till andra saker.
  • Undvikande: ger vaga irrelevanta svar.
  • Underförstådda hot: den som manipulerar får offret att hamna i självförsvar genom att använda sig av indirekta eller underförstådda hot.
  • Skapa skuldkänslor: ett sätt att intimidera. Den som manipulerar antyder för offret att offret inte bryr sig tillräckligt för honom eller henne, är för egoistisk eller har ett okomplicerat liv. Detta slutar i att offret mår dåligt och detta skapar tvekan hos honom eller henne och intar en undergiven ställning.
  • Skapa skam: den som manipulerar använder sarkasm för att trampa över offrets självkänsla som utvecklar känslor av rädsla och självtvekan. Manipulatören använder den här tekniken för att få andra att må dåligt. Offret vågar till slut inte utmana manipulatören. Detta kan manipulatören åstadkomma via sitt sätt att se på offret, tonen i rösten, retoriska kommentarer, subtil sarkasm, något som får offret att känna sig otillräcklig.
  • Att spela offret (stackars mig): manipulatören avbildar sig själv som ett offer av omständigheterna eller av någon annans beteende för att få andra att tycka synd om honom eller henne, för sympati eller för att fostra medlidande hos offret. Människor med samvete kan inte se andra lida och därmed kommer offret att samarbeta med manipulatören.
  • Förtala offret: Genom den här tekniken intar offret en försvarsinställning och används även för att maskera manipulatörens aggressiva intentioner.
  • Spela tjänarrollen: Maskering av den egna agendan genom att hävda att det finns en ädlare målsättning, t ex genom att hävda att han eller hon agerar på ett visst sätt för att han tror på Gud eller någon annan auktoritet.
  • Förförelse: Manipulatören använder charm, beröm, smicker eller öppet stödjer andra för att få dem att sänka sina försvarsinställningar och ge dem deras förtroende och lojalitet.
  • Projicera skulden på andra: Manipulatörernas använder syndabockar på subtila, svåra att upptäcka sätt.
  • Fejka oskuld: Manipulatören försöker antyda att all skada som gjordes inte var avsiktlig eller att de inte gjorde vad de blev anklagade för. Den här tekniken kan få offret att skuldsätta sig själva och tvivla över sina egna sätt att tänka och ibland till och med sin egen mentala hälsa.
  • Fejka förvirring: Manipulatören försöker spela dum genom att låtsas att han eller hon inte vet vad offret menar eller pratar om  eller att han är förvirrad angående frågorna som offret uppmärksammade honom om.
  • Visa ilska: Manipulatören använder ilska för att skapa tillräcklig med emotionell intensitet och vrede för att chockera offret till underkastelse. Manipulatören är inte arg på riktigt, utan spelar. Han vill helt enkelt ha det som han vill ha och blir ”arg” när allt inte blir som han önskar.http://www.twice.se/artiklar-manipulation-kontroll-simon.html

Nu ut i regnet... Var är förra årets fina höst? *saknar*

Dagens ord: Bästa sättet att spara tid är att använda den.

/Lola








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar